MTK JÉGKORONG SZAKOSZTÁLY

OB II - Ifi - Serdülő - Előkészítő - Mini - Szupermini korosztályok

meteor_logo.jpg

HÍREK 2012

( utolsó frissítés 2012 06 20 )

 

Csapatnevezések a 2012-2013 bajnoki szezonra

Az MTK az alábbi korosztályokban adta le nevezését a követlező bajnoki szezonra :

U-8 szupermini : MTK-ESMTK

U-10 mini : MTK-ESMTK

U-12 előkészítő : Győri ETO HC - MTK

U-16 serdülő : MTK - Győri ETO HC

U-18 ifi : MTK - Győri ETO HC

U-23 junior : MTK-FTC

--------------------------------------------------------------------------------------- 

A szakosztály tervei

Interjú Pindák lászló vezetőedzővel


Mindössze két éve éledt fel poraiból az MTK jégkorongszakosztálya Pindák László szakmai irányításával, s a 41 éves szakember máris merész célokat tűzött ki saját maga és korosztályos csapatai elé: irány a felnőttbajnokság! Ehhez a merész tervhez partnereket keresett és talált, nemcsak Budapesten, hanem két vidéki nagyvárosban, ahol él ugyan a hoki, de messze a rivaldafénytől.

A szezonnak már vége, de a munka még most is javában tart. Az MTK serdülői és ifijei példának okáért a káposztásmegyeri hokis létesítmény modern metodikai központjában izzadnak és erősödnek, június 15-től napi kétszer.
„A szezon végén nem álltunk le, hanem edzésben maradtunk, és máris megkezdtünk a felkészülést az előttünk álló feladatokra – mondta Pindák László. – Két hétig Budapesten edzőtáborozunk napi két edzéssel, utána jön a már tavaly is nagy sikert arató velencei csapatépítő hétvége, majd négy hét szünet júliusban. A hónap végén kezdünk újra, de akkor már jégen leszünk Káposztásmegyeren, valamint Újpesten. Készülünk Érsekújvárra szintén egy tábor erejéig, és várnak még minket egy csehországi tornára is.”
Egyelőre heti háromszor tartanak esetenként kétórás tréningeket a metodikai központban, kedden és csütörtökön pedig szárazedzések zajlanak. Előbbire hetente kétszer Győrből is érkeznek vendégek, ami nem véletlen: a következő szezonban vegyes csapattal indulnak a serdülők és az ifik között.
„Győrből jön nyolc serdülő és négy-öt ifi, közülük átlagosan tízen mindig itt tudnak lenni velünk. Szerencsére a TAO-s támogatásnak hála ez már megoldható a mai világban. A közösségi szellemet is erősíti, másrészt a munkát még hatékonyabbá teszi, ha tényleg csapatkinézetünk van az edzéseken. Az előző szezonban már volt nálunk három-négy játékos Győrből, és mivel kölcsönös volt az elégedettség a klubok, a játékosok és az edzők részéről, úgy gondoltuk, még szorosabbra fűzzük ezt a kapcsolatot, ami a két közös csapat indításában teljesedne ki, amelyekben huszonhat-huszonnyolc fős kerettel dolgozunk. Segítségünkre van, hogy a korcsoportok között megengedett az átjárás – serdülőből öten játszhatnak az ifiben, míg az ifiktől korlátlanul a juniorban –, és reményeink szerint könnyebbséget jelent majd, hogy a győri jégpályán is zajlanak a fejlesztések, korszerűsítések. Jelenleg szeptember végétől lehet benne jeget csinálni, de ha a tetőszerkezet megkapja a még jobb szigetelést, akkor már augusztustól. Bízunk abban, hogy mindez jövőre már valósággá válik. Az igény és az elhatározás mindenesetre megvan rá.”
A tréning közben három edzőkolléga bevonásával javában zajlik, a kisebb tornateremnyi területen megannyi korszerű segédeszköz áll a rendelkezésére, hogy még eredményesebbé tegyék a munkát. Várady Csaba külön részre vonulva a három kapussal foglalkozik, Hetler Ádám a nyolc állomásból álló körforgásra felügyel, amit párban végeznek el a fiatalok. Egy teljes kör után a másodikból párosával szállnak ki a játékosok, és húznak korit: irány a korigép, ahol a kondi mellett a technikai részletekre is ügyel a szakmai stáb Babay Miklós vezetésével.
„Azért a mi időnkben, de akár csak tíz éve, nem ez volt az általános, hogy az évnek ebben a szakában ilyen körülmények között tudjanak készülni a jégkorongozók. Nagyjából kaptunk ilyenkor egy labdát, aztán fociztunk vagy elmentünk strandolni. Most más időket írunk. A világ folyamatosan fejlődött, jöttek az újabb, modernebb edzésprogramok, csak előttünk még résnyire sem volt nyitva az ajtó, amin be tudtunk volna lesni. Aztán jöttek hozzánk a külföldi edzők, mi meg mentünk hozzájuk. Barátokra tettünk szert, akikkel tartjuk a kapcsolatot, ők sokat segítenek. Mi közben itthon folyamatosan nézzük az internetet, és keressük az új feladatokat, amiket be tudunk építeni az edzéseinkbe. Az edzőtársakkal később megbeszéljük, elcseréljük, ki mit talált. Persze lenne még most is mit fejleszteni, de ahonnan indultunk, ahhoz képest most már tart valahol a magyar hoki.”
Na, de hol tart az MTK, amelynél két éve leheltek ismét életet a szakosztályba?
„Döntően az Ürömön már meglévő alapokon tudtuk elkezdeni az építkezést, amely most is folyamatosan tart. Akkor két csapatunk volt, két edzőre jutott a harminc gyerek. Most durván háromszor annyi játékossal és edzővel számolhatunk, így hat csapatot tervezünk indítani. A legfiatalabbak (U8, U10, U12) Pesterzsébeten dolgoznak, ahol az ESMTK-val tartunk fent kapcsolatot. A serdülő és az ifi lenne a Győrrel közös csapat – utóbbiba várunk pár kölcsönjátékost az ESMTK-tól –, míg juniorjaink, akik az előző idényben Szegeden voltak az OB II-ben, a Ferencvárossal közösen indulnának a juniorbajnokságban. De a másodosztálytól sem köszönünk el végleg, ott a szegediekkel kialakított jó kapcsolatot folytatva indítanánk közös együttest. Már csak azért is, mert meccsenként nyolcszáz-ezer néző volt kíváncsi a csapatra, a közönség nagyon hálás volt, több élvonalbeli gárda is megirigyelhetné ezt a szurkolói létszámot. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy ingyenes volt a belépés, így anyagilag nagy segítséget nem jelentett egyelőre ez a magas nézőszám.”
Az MTK-nál a fiatal szakosztály egyelőre partnerek segítségével igyekszik egyről a kettőre, de már inkább a kettőről háromra jutni. Viszont már a közeljövőben önállóan is megállna a helyét, mégpedig a felnőttek mezőnyében.
„Véleményem szerint a kilencvenöt-kilencvenhetes generációt kötelességünk egyben tartani, és megmenteni a magyar hoki számára. Minden edzőnek a pályafutása során elérkezik az a pillanat, amikor olyan kivételes fiatal csapatra talál, amelyet szívesen építene fel, hogy aztán a felnőttek között is bizonyíthasson velük. Erre nagyon jól példa Kercsó Árpádnak a dunaújvárosi szerepvállalása, ami a mai napig meghatározza magyar hokit. Neki ez a lehetőség húsz éve Dunaújvárosban megadatott. Az a gárda sok munkát végzett el közösen, sok meccset vívott meg együtt, és rengeteg sikerélménnyel gazdagodott. A mi serdülő-ifi csapatunk az én szívemhez is nagyon hozzánőtt. Újabb két év közös munka után elérkezettnek érzem az időt arra, hogy kipróbáljuk magunkat eggyel magasabb szinten is. Az MTK profiljától mindenesetre nem lenne idegen egy fiatal csapat. A klubnál mindig a labdarúgók számítottak a legnépszerűbbnek, őket elnézve megint csak azt látom, hogy fiatalokat, döntően saját nevelésűeket foglalkoztatnak. De így vannak ezzel a hozzánk hasonlóan fiatal, vagy újra életre hívott szakosztályok, a kosarasok vagy éppen a pólósok, illetve az egyéni sportágak képviselői között is a fiatalok vannak túlsúlyban. A terv nálunk, a hokisoknál is ez, remélem, mindez nemcsak álom marad, hanem valósággá is válik.”
Forrás: nso.hu

---------------------------------------------------------------------------------------

uj_logo.jpg

MEGÁLLAPODÁS ÉS KÖZÖS CSAPAT AZ ESMTK-val

Csapatunk megállapodást kötött az ESMTK Jégkorong szakosztályával, miszerint az U-8, U-10 és U-12 korosztályokban együttműködünk és közös csapatot indítunk a 2012-2013 idényben.

A három korosztály vezetőedzője Jécsi Gyula, az ESMTK Jégkorong Szakosztályának Szakmai igazgatója lett, segítői Fülöp Csaba ( ESMTK Jégmadarak edzője ) és Hegyi Márta.

--------------------------------------------------------------------

U-16 Nemzetközi torna, Prostejov ( Csehország )

Fantasztikus 3. hely

A csapat nagyon jól szerepelt az erős nemzetközi tornán. 9-2 re verték pl a kanadai Riverside Rangers csapatát.

Gratulálunk !

540214_331807640205988_100001302643577_826043_1226326438_n.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------

OB II mérkőzés

Kiütés az utolsón, egy tucat az Újpestnek

Csapatunk 2. helyen végzett az OB II bajnokságban

GRATULÁLUNK FIÚK !

SOK SIKERT AZ OB I.-ben ŐSZTŐL !

Tisza Volán MTK - UTE  12 - 2

Psz.: Fekecs 3/0, Rózsahegyi 1/2, Ódry 2/1, Maslac 3/0, Ambrus 3/3, Egyed 0/4, Varga D. 0/2, Máté 0/2, Barcsik 0/1, Hetler 0/2, Bosnyák 0/3, Bereczki 0/1, Wágner 0/1

ob_ii_csapat.jpg

    --------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő bajnoki mérkőzés a Serdülő bajnokság 7. helyéért

5. mérkőzés

Nem sikerült fordítani, csapatunk 8. helyen végzett a bajnokságban

GRATULÁLUNK A HELYTÁLLÁSÉRT !

MTK - MAC B  1 - 4

Psz.: Babay 1/0, Szabó D. 0/1

kapusok.jpg

------------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő bajnoki mérkőzés a Serdülő bajnokság 7. helyéért

4. mérkőzés

Innen lenne szép győzni

MAC B - MTK  1 - 3

Psz.:Dabasi B. 1/0, Németh F. 2/0, Horváth L. 0/1, Babay 0/2, Jacsó 0/1, Dabasi Á. 0/1

A 4. győzelemig tartó párharc állása 3-1 a MAC B javára.

egymast_atkarolva.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------

OB II mérkőzés

Gólzáporos győzelem

Tisza Volán MTK - Dab.Docler Jégtörők  10 - 3

Psz.: Egyed 1/3, Maslac 1/1, Ambrus 2/0, Hetler 1/4, Kovács Á. 1/0, Rózsahegyi 1/2, Ódry 1/2, Varga D. 1/0, Fekecs 1/1, Bereczki 0/1, Bosnyák 0/1, Máté 0/1

---------------------------------------------------------------------------

 

3. mérkőzés

Megint egy góllal kaptunk ki

MTK - MAC B  5 - 6

Psz.: Dabasi B. 2/0, Szabó D. 1/2,  Jacsó 2/0, Horváth L. 0/1, Németh F. 0/3

 

------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő bajnoki mérkőzés a Serdülő bajnokság 7. helyéért

2. mérkőzés

Újabb vereség, büntetőkkel

MTK - MAC B  1 - 2. bü

Psz.: Szabó D. 1/0

--------------------------------------------------------------------------------------

OB II mérkőzés

Megvan az ezüstérem, az OB II 2. helyezett csapata a Tisza Volán MTK

Tisza Volán MTK - MAC  5 - 2

Psz.: Bosnyák 1/2, Vecaj 1/1, Ódry 1/2, Maslac 1/0, Ambrus 1/0, Bereczki 0/1

-----------------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő bajnoki mérkőzés a Serdülő bajnokság 7. helyéért

1. mérkőzés

Nagy csatában vereség, sajnos az elején 30 percig aludt a csapat

MTK - MAC B  5 - 6

Psz.:Jacsó 1/0,  Dabasi B. 2/1, Németh F 1/0, Szabó D. 1/1, Jakab 1/0, Babay 1/0, Simon 1/0

A 4. győzelemig tartó párharc első mérkőzése után az állás 1-0 a MAC B javára.

--------------------------------------------------------------------------------------

U-18 bajnoki mérkőzés

A 8. helyért 2. mérkőzés

Vereség a visszavágőn is, csapatunk 9. helyen végzett az ifi bajnokságban

Crvena Zvezda - MTK  5 - 1

Psz.: Fodor 1/0, Németh F. 0/1, Szabó D. 0/1

A két győzelemig tartó párharc végeredménye 2-0 a Crvena Zvezda javára.

------------------------------------------------------------------------------------------

OB II mérkőzés

Győzelem a rangadón, egy lépésre az ezüstéremtől

Dab.Docler Jégtörők - Tisza Volán MTK 4 - 5

P.sz.: Bereczki 2/0, Ódry 2/1, Fekecs 1/1, Ambrus 0/3, Hetler 0/2, Bosnyák 0/1, Rózsahegyi 0/1

-------------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő bajnoki mérkőzések

Győzelem és ezzel a serdülő B bajnokság első helyén végzett az MTK

Dab.Docler - MTK   3 - 10

Psz.: Jacsó 1/1, Horváth L. 1/1,  Dabasi B. 4/1, Szabó D. 2/5, Balázs 1/0, Babay 1/1, Németh F. 0/5, Zekov 0/1

Ezzel a 2. helyezett MAC B ellen 4 győzelemig tartó sorozat kezdődik a Serdülő bajnokság 7. helyéért.

b_csoport_1._hely.jpg

 

Ijesztő kezdés után, 0-3-ról biztos győzelem

Corona Brassó - MTK  5 - 8

Psz.: Dabasi B. 2/3, Németh F. 3/1, Zekov 1/0, Szabó D. 2/4, Jacsó 0/4

--------------------------------------------------------------------------------------

OB II mérkőzés

Súlyos vereség otthon

Tisza Volán MTK - Vasas HC  1 - 7

Psz.: Ambrus 1/0, Barcsik 0/1, Wágner 0/1

------------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő bajnoki mérkőzések

Győzelem a rangadón

MTK - MAC B  3 - 0

Psz.: Szabó D. 1/0, dabasi B. 1/1, Horváth L. 1/0, Jacsó 0/1

 

Magabiztos győzelem

MTK - Drago Skorpiók  6 - 1

Psz.: Babay 1/0, Szabó D. 1/0, Horváth L. 1/1. Dabasi B. 2/1, Németh F. 1/0, Jacsó 0/1, Dabasi R. 0/2,

-----------------------------------------------------------------------------------

OB II mérkőzés

Megvan az első győzelem a listavezető ellen

Tisza Volán MTK - Debrecen  5 - 4

Psz.: Varga D. 1/0, Vecaj 1/0, Hetler 1/1, Bereczki 1/1, Rózsahegyi 1/0, Bosnyák 0/3, Ódry 0/1

---------------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő mérkőzés

Döntetlen a rangadón

MAC B - MTK  2 - 2

Psz.: Babay 1/0, Balázs 1/1, Szabó D. 0/1

---------------------------------------------------------------------------------------

U-18 Ifi bajnoki mérkőzés

A 8. helyért 1. mérkőzés

MTK - Crvena Zvezda   4 - 5

Psz.: Fodor 3/0, Szabó D. 1/1, Zekov 0/1

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 a Crvena Zvezda javára.

----------------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő bajnoki mérkőzés

Győzelem idegenben

Miskolci SI - MTK  3 - 6

Psz.: Dabasi R. 2/0, Szabó A. 1/0, Babay 1/2, Dabasi B. 1/2, Horváth L. 1/0,  Szabó D. 0/3, Jakab 0/1, Németh F. 0/1, Maros 0/1

 

Az MTK - Dab.Docler mérkőzést a Versenybíróság 5-0 -al csapatunknak ítélte.

-----------------------------------------------------------------------------------------

MAGYAR KUPA MÉRKŐZÉS

Telt ház, óriási hangulat és remek helytállás

Tisza Volán MTK - FTC  1 - 7

Psz.: Bosnyák 1/0, Egyed 0/1, Ódry 0/1

-----------------------------------------------------------------------------------------

U-18 Ifi bajnoki mérkőzés

Újabb vereség

MTK - MVSI-DHK  3 - 6

Psz.:Maróti 2/0, Dabasi B. 1/1, Jacsó 0/1, Fodor 0/1

A két győzelemig tartó párharc végeredménye 2-0 az MVSI-DHK javára

-------------------------------------------------------------------------------------------

U-16, serdülő bajnoki mérkőzés

Magabiztos győzelem

Drago Skorpiók - MTK   2 - 6

Psz.: Dabasi B. 3/1, Szabó D. 2/1, Dabasi R. 1/1, Babay 0/1, Németh 0/1

---------------------------------------------------------------------------------------

MAGYAR KUPA MÉRKŐZÉS

Remek helytállás az OB I-es ellenféllel szemben

Sapa Fehérvár AV 19 - Tisza Volán MTK   5 - 1

Psz.: Fekecs 1/0

-----------------------------------------------------------------------------------------

U-18, ifi bajnoki mérkőzés

B csoport, elődöntő

Vereség 3-0-ás vezetés után az első mérkőzésen

MVSI-DHK  - MTK  6 - 3

Psz.: Fodor 1/1, Dabasi B. 1/1, Maros 1/0, Becsei 0/2

A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 az MVSI-DHK javára.

--------------------------------------------------------------------------------------

MAGYAR KUPA MÉRKŐZÉS

Tisztes helytállás és fergeteges hangulat az első kupameccsen

Tisza Volán MTK - Dab.Docler 2       2 - 5

Szeged, 800 !!!!!! néző

Psz.: Ambrus 1/0, Bosnyák 1/1, Varga D. 0/2

---------------------------------------------------------------------------------------

U-18 Ifi bajnoki mérkőzés

Fordítás kétgólos hátrányból az utolsó harmadban

MTK - KHK Crvena Zvezda  6 - 5

Psz.: Fodor 1/2, Dabasi B. 3/0, Maróti 1/0, Babay 1/1, Tunyogi 0/1

 

A versenybíróság az MTK - MVSI-DHK elleni mérkőzésünket 5-0 arányban csapatunknak írta jóvá játék nélkül.

Ezzel ifjúsági csapatunk az ifi bajnokság középszakaszának 3. helyén végzett.

---------------------------------------------------------------------------------------------

U-18 serdülő bajnoki mérkőzés

Gólzáporos győzelem a középszakasz első mérkőzésén

MTK - Miskolc  13 - 0

Psz.: Szabó D. 5/4 !!!, Babay 2/2, Dabasi B. 2/3, Szabó A. 3/0, Zekov 1/1, Maros 0/1, Dabasi R. 0/2, Balázs P. 0/1, Jacsó 0/2, Fazakas 0/1

----------------------------------------------------------------------------------------------

OB II bajnoki mérkőzés

Szorossá tettük a végét

Vasas - Tisza Volán MTK  2 - 4

Psz.: Fekecs 1/1, Ódry 1/1, Ambrus 1/0, Vecaj 1/0, Bosnyák 0/1, Bereczki 0/1, Varga 0/1

-----------------------------------------------------------------------------------------

U-18 ifi mérkőzés

Már az első harmadban eldőlt

MTK - NS Stars  1 - 7

Psz.: Fodor A. 1/0, Jacsó 0/1, Odnoga 0/1

--------------------------------------------------------------------------------------------

Játék nélkül 5-0

A Crvena Zvezda feladta a másik ificsapatunk elleni mérkőzését, így ezt az MJSZ Versenybírósága 5-0 arányban csapatunk részére írta jóvá.

-----------------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő mérkőzés

Gombócból is sok, túllléptünk a 20-on

Tisza Volán Spartak - MTK   3 - 21

Psz.: Dabasi B. 6/10,  Babay 6/6, Horváth L. 2/8, Balázs P. 1/0, Dabasi Á. 1/1, Jacsó 3/1, Fazakas 1/0, Zekov 0/1, Maros 0/1 

Serdülő csapatunk ezzel megnyerte a Serdülő B bajnokság alapszakaszát, a középszakaszban az A csoportból kiesett 4 csapattal ( MAC B, SK Corona Brassó, Miskolci SI, Drago Skorpiók ) és a B csoport 2. helyezett csapatával ( DabDocler ) együtt küzdenek a Serdülő B bajnokság bajnoki címéért.

------------------------------------------------------------------------------------------

OB II mérkőzés

Megint nem sikerült győzni a Debrecen ellen

Debrecen - Tisza Volán MTK   6 - 4

Psz.: Bosnyák 3/2, Ambrus 3/1, Varga D. 0/1

--------------------------------------------------------------------------------------------

U-16 serdülő bajnoki mérkőzés

Egy híján 20...

 

MTK - Kaposvár   19 - 2

Psz.: Dabasi R. 3/4, Szabó D. 4/7, Dabasi B. 4/5, Dabasi Á., 1/1, Szabó A. 1/0, Maros 1/1, Tóth B. 1/1, Horváth L. 1/1, Zekov 1/0, Simon 3/0, babay 0/3, Henczi 0/1

----------------------------------------------------------------------------------------

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 30
Heti: 136
Havi: 361
Össz.: 186 768

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek 2012
MTK JÉGKORONG SZAKOSZTÁLY - © 2008 - 2024 - mtkmeteor.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »